U kunt de enquete later als nog invullen

Cutcompany heeft vanaf heden een nieuwsbrief! Hierin vindt u de nieuwste aanbiedingen en producten.

Schrijf u nu in!

Inschrijven

De montage methode van letters, cijfers en/of logo's

De montage methode hangt af van de volgende aspecten - Het gewicht van de letters, cijfers en/of het logo;- Het materiaal waarvan de letters, cijfers en/of het logo is gemaakt;- De ondergrond waar u het geheel op gaat bevestigen.

Optie 1 - Montage met montagekit

Voor montage op vlakke oppervlakten of normaal metselwerk.

Montage van letters, cijfers en/of logo's kan niet gemakkelijker. U kunt dit eenvoudig doen door wat montagekit of goede sterke lijm op de rug van elke letter, cijfer en/of logo aan te brengen, en deze vervolgens op de gewenste plek te bevestigen.

Let wel op dat u voldoende kit of lijm aanbrengt op de rug van de letters, cijfers en/of het logo Om uw letters, cijfers en/of logo netjes en recht uitgelijnd te monteren kunnen wij een montage mal mee leveren. Optie 2 - Montage op afstandhouders Afstandhouders zijn ons meest gebruikte bevestigingssysteem voor letters, cijfers en/of logo's. Bij montage op afstandhouders zijn er geen schroeven te zien en zweeft het geheel circa 1 tot 2 cm van de ondergrond. Dit geeft het geheel een dik uiterlijk, mooie schaduwwerking en een 3D look en feel.

2.1 - Kunststof afstandhouders

Voor montage van kunststof letters, cijfers en/of logo's.

Kunststof afstandhouders kunnen gebruikt worden voor montage van kunststof (Acrylaat, Perspex of PVC)letters, cijfer of logo's. U dient circa 3 tot 4 afstandhouders op iedere letter, cijfer of (deel van uw) logo te plakken. Wanneer u kiest voor montage doormiddel van kunststof afstandhouders worden uw letters, cijfers of logo(s) geleverd met montage mallen en montage handleiding.Voor het opplakken van de kunststof afstandhouders op uw letters, cijfers of logo(s) heeft u een speciale lijm nodig. Deze lijm kunnen wij bij uw bestelling leveren. Een flesje lijm is voldoende om 250 afstandhouders te plakken.Klik hier om de montage handleiding (als .pdf) te downloaden.

2.2 - Draadeinden + RVS klemmenstyle

Draadeinden worden gebruikt op metalen letters, cijfers en/of logo's (Staal, RVS, aluminium of messing). Deze draadeinden worden achter op de letters, cijfers en/of logo gelast. Er worden circa 3 tot 4 draadeinden per letter opgelast. Voor op de muur worden er RVS klemmen meegeleverd. Deze schroeft u op de muur, en vervolgens kunt u de letters, cijfers en/of het logo in de RVS klemmen duwen.Het geheel wordt dan geleverd met montage mal en montage handleiding. Montage is heel erg simpel.Klik hier om de montage handleiding (als .pdf) te downloaden. 2.3 - RVS afstandhoudersRVS afstandhouders komen door uw letters, cijfers en/of het logo heen. Deze afstandhouders hebben een diameter van 15 mm en worden over het algemeen gebruikt wanneer alle letters, cijfers en/of het logo aan elkaar bevestigd zijn doormiddel van bijvoorbeeld een *verbindingslijn. *Voor meer informatie zie optie 5.

Optie 3 - Schroefgaten

Goed voor vlakke of lichtjes ruwe oppervlakten Letters, cijfers en/of het logo's kunnen ook voorzien worden van (verzonken) schroefgaten voor montage. Het voordeel van dit systeem is dat het relatief veel gewicht kan dragen, goedkoop is, en zorgdraagd voor een simpele montage.

Optie 4 - Zelfklever

Voor montage op zeer gladde oppervlakten Op zeer gladde en schone ondergronden kan er gebruik gemaakt worden van een zelfklever. Om de letters, cijfers en/of het logo vast te plakken, verwijderd u de bescherm laag van de tape, en vervolgens druk u deze op de gewenste plek vast.

Wij adviseren u de ondergrond waar u de  letters, cijfers en/of het logo op gaat monteren met asceton schoon te maken.

Zorg ervoor dat de asceton volledig is verdampt voordat u de letters, cijfers en/of het logo gaat bevestigen.

Optie 5 - Letters of cijfers aan elkaar gemaakt doormiddel van een verbindingslijn

Voor montage van bijvoorbeeld kleine letters of cijfers Montage van kleine letters en of cijfers is over het algemeen erg lastig. De letters en/of cijfers zijn vaak te klein om los te monteren. Wij kunnen de letters en/of cijfers dan met een verbindingslijn aan elkaar maken zodat het per woord of per zin een geheel vormt. Het voordeel is dat het per woord of per zin te monteren is met bijvoorbeeld 2 schroefgaten en schroeven (Optie 3) of met bijvoorbeeld twee opgelaste draadeinden (Optie 2.2).Het gebruik van een verbindingslijn kan ook gunstig zijn wanneer het een lange tekst betreft. Wanneer u namelijk alle losse letters van een lange tekst wilt monteren dient u veel gaten te boren en heeft u veel afstandhouders of draadeinden nodig voor montage. Met de verbindingslijn kunt u dit beperken tot circa 4 schroefgaten, afstandhouders of draadeinden per woord of per zin.

*Let op:Cutcompany stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade, welke is veroorzaakt tijdens of na de montage van letters, cijfers en of logo's.