U kunt de enquete later als nog invullen

Cutcompany heeft vanaf heden een nieuwsbrief! Hierin vindt u de nieuwste aanbiedingen en producten.

Schrijf u nu in!

Inschrijven

Materialen - Hout

Dit materiaalsoort kunnen wij snijden t/m 40 mm

MDF

MDF

Een homogeen plaatmateriaal dat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk en temperatuur met behulp van kunstharsen aan elkaar zijn gelijmd.

Multiplex | Triplex

(watervast)

Multiplex | Triplex

Opgebouwd uit verschillende lagen van okoume fineren die kruislings zijn opgebouwd. Kan gebruikt worden voor buitentoepassingen.

Multiplex | Triplex

Multiplex | Triplex

Multiplex (en triplex) zijn plaatmaterialen, gemaakt van hout; ze zijn opgebouwd uit een oneven aantal fineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Oorspronkelijk werd de benaming "triplex" enkel gebruikt voor platen met 3 lagen en "multiplex" voor de platen met 5 of meer lagen. Tegenwoordig gebruikt men de benamingen "triplex" en "multiplex" ook wel door elkaar.

Spaanplaat

Spaanplaat

een plaatmateriaal opgebouwd uit zaagsel, kleine stukjes hout en kunsthars.

Hardboard

Hardboard

Hardboard bestaat uit zeer kleine op elkaar geperste houtvezels. Het natuurlijke bindmiddel lignine heeft de functie van lijm; lignine komt vrij bij verhitting van de houtvezels. Sommige hardboardsoorten zijn goed bestand tegen vocht en buiten toepasbaar. Hardboard komt voornamelijk voor als egaliserende ondervloer.

Zachtboard

Zachtboard

Zachtboard heeft een oppervlakte voorzien van een ivoorkleurige toplaag. Deze platen worden vaak gebruikt voor ondervloeren, verpakkingsmateriaal, aftimmeren van plafonds en scheidingswanden, vullingen voor deuren, ondergrond voor stucwerk, prikbord.

Betonmultiplex

Betonmultiplex

Betonmultiplex ook wel betonplex genoemd is een plaatmateriaal waarbij Epoxy als buitenlaag is opgebracht. Dit vormt een harde en waterdichte buitenlaag waardoor betonplex ook geschikt is voor buiten.